Despre piele

Pielea folosita in realizarea produselor noastre este piele de bovina, tabacita vegetal, produsa intr-o afacere de familie, veche de peste 70 de ani din Toscana, Italia. Acest tip de piele este un material natural, astfel fiecare piesa este unica. Folosim numai piele de cea mai buna calitate (full grain), denumirea acesteia este data de faptul ca pielea isi pastreaza intreaga sa textura (stratul superior). Este cea mai rezistenta parte din pielea de vaca si are un aspect natural, textura si durabilitate. Pielea folosita nu este tratata cu niciun element chimic, astfel nu este ascuns caracterul sau unic si semnele naturale (ex. mici cicatrici, cute si variatii ale culorii).

Tabacirea vegetala este o metoda traditionala, veche, care a fost perfectionata de italieni, spanioli si francezi in perioada Renasterii. Doar 10% din piele se face cu ajutorul acestui proces natural, deoarece dureaza pana la 40 de zile si se bazeaza pe mestesugari cu experienta.


PIELE TABACITA VEGETAL – este tăbăcită folosind tanini ecologici și alte ingredient naturale, cum ar fi coaja de copac preparată în mori, lemn, frunze, fructe și rădăcini și alte surse similare. Este singurul tip de piele potrivit pentru sculptură în piele sau ștanțare. Procesul este de durata indelungata și necesită mult mai multă abilitate pentru a tabaci pieile, ceea ce înseamnă si o calitate mai bună în comparație cu tabacirea chimica.

PIELE TABACITA VEGETAL

 • Tabacirea vegetala este ecologica
 • Rezistenta mare in timp
 • Finisaj colorat
 • Unica
 • Aspect natural
 • Arata mai bine odata cu folosirea
 • Capata o patina frumoasa in timp
PIELE TABACITA CHIMIC – inventată în 1858, este tabacita folosind sulfat de crom și alte săruri de crom. Este mai maleabila și mai flexibila decât pielea tăbăcită vegetal și nu decolorează sau nu își pierde forma în apă atât de drastic, precum cea tăbăcită vegetal. Este de asemenea cunoscuta ca fiind de un albastru-umed datorita culoarii derivate din crom. Exista mai multe culori exotice pentru pielea tabacita chimic. Metoda de tabacire chimica durează, de obicei, doar o zi pentru a o termina, iar ușurința și rapiditatea acestei metode o fac o alegere populară. S-a constatat că pielea tăbăcită chimic ajunge până la 80% din oferta globală de piele. PIELE TABACITA CHIMIC
 • Tabacirea chimica este daunatoare mediului inconjurator
 • Nu se pastreaza bine in timp
 • Are un aspect ‘plastic’ și de multe ori miroase chimicale
 • Lipsă de farmec și căldură
 • Se rupe/crapa usor
PIELE TABACITA VEGETAL


STRUCTURA PIELII
Piele ‘full grain’– se referă la pieile care nu au fost slefuite pentru a elimina imperfecțiunile si semnele naturale de pe suprafața pieii. Fibrele ramase permit rezistența și durabilitatea pielii. Fibrele au, de asemenea, respirabilitate, ducând la o umiditate mai redusă datorită contactului prelungit. In loc sa se degradeze, aceasta va capata o patina pe durata folosirii sale. Din piele full grain se fac de obicei mobilier din piele de înaltă calitate și încălțăminte.

Piele ‘top grain’– este tipul de piele, de calitatea a doua, cel mai des folosit la realizarea produselor din piele de înaltă calitate. Aceasta are stratul de deasupra taiat, făcând-o mai subțire și mai flexibilă decât pielea full grain. Suprafața sa a fost șlefuită și finisata, rezultând o senzație de plastic, mai rece, cu o mai mică respirabilitate și care nu va dezvolta o patină naturală. Este mai puțin costisitor și are o rezistență mai mare la pete decât pielea full grain, atâta timp cât finisajul rămâne neîntrerupt.

Pielea intoarsa - se face din partea inferioară a pielii. Bucatile decupate din pieile groase de bovina și de cerb sunt, de asemenea, considerate ca fiind piele intoarsa, dar, datorită conținutului de fibre, sunt mai aspre. Deoarece pielea intoarsa nu are stratul acela exterior dur, aceasta este mai puțin rezistenta, dar mai moale decât celelalte.